Et passivhus er som det helt perfekte sted at bo og være

Et passivihus, læs mere om fordelene (foto ltm.dk)

Et passivihus, læs mere om fordelene (foto ltm.dk)

Den bedste måde at leve på må vel være en neutral måde. Den bedste måde at leve på må vel være en måde, der både tager højde for de menneskelige behov og Moder Jords behov. Det handler for så vidt om at balancere på en knivspids. Der er ikke noget som at vide, at man er i stand til at kunne tilfredsstille to punkter på en og samme tid. Et passivhus er denne syntese mellem varetagelse af Jordens behov og muligheder, og samtidig også en tilfredsstillelse af de behov, som vi hver og især har.

Fordele ved et passivhus

Et passivhus er det perfekte hus at leve i, hvis man som historisk og naturbevidst menneske ønsker sig det bedste for sig selv og de fremtidige generationer. De fremtidige generationer kommer til at nyde at leve i et hjem, som er neutralt. Et hjem, der undgår at suge alt for meget at økonomien er et hjem, der er værd at leve i med god samvittighed. Det handler om at gribe fat i denne samvittighed af rare og behagelige oplevelser. Det handler for så vidt om at leve så gennemgående bæredygtigt som muligt. Den bæredygtige levevis vil vise sig som den sundeste og den rareste for både mennesker og jorden. Alle kommer til at nyde fordelen af et passivhus, da et passivhus er behageligt og bæredygtigt.

Syntesen mellem to behov

Et passivhus er altså syntesen mellem to punkter, som man i lang tid har ment, var uforenelige. Man har i lang tid stillet de materielle, menneskelige behov op imod jordens behov for ro og varme. Men det er ikke nødvendigt. Det er faktisk muligt at skabe en behovsudfyldelse, der tager sig af begge parter i en perfekt og forenlig syntese. Med et passivhus kommer man altså helt tæt på det at være i balance med planeten i en løsning, der forener begge parters behov så vidt som muligt.

Læs mere om passivhus her

Læs mere om huse her:

Lavenergihuse: til gavn for dig og din familie – og alle os andre!

Byg nyt hus og få en mere rolig tilværelse

Spar penge – byg nyt hus

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *